Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

01 December, 2011

Kita Sama sahaja...

Assalamualaikum:o)

Salam pagi jumaat...
lamo raso eaa tak menaip n3..asyik up date hr rabu yo..
kali ni den cubo ringankan  jari jemari yg dah keras nih...
moh kongsi cerito plg hangat masa kini..
apo lagi kalau bukan kontroversi artis dimalaysia..
tak sudah-sudah cerito buruk sano sini..lopeh satu...satu keluar..

 cerito Apex(khairul fahmi)..bukan den yo...huhu...
yang dikatakan ado hubungan ranjang dengan perempuan seperti diatas..
tu belum sahih lagi...cumo gambar..yg tu dah tontu aib la..
yg buat cerito ni satu hal..apo la busuk bona hati kau nak memburukkan org lain.
yg mengomen pun satu hal..ikut sodap yo menyalahkan org..
bilo dah keluar kenyataan dari mulut tuan punyo badan...haaaa..kan dah menambahkan dosa
tunggu pulak surat saman malu...tambah lagi satu hal
keluar pulak cerito nabila huda yg menyalahkan suami menyebabkan mereka bercoghai..
alahai....apo lah punyo cerito ...
kok nak maju ..nak pemes ko...nak cari calon baru ko...
tak usah la buat pengakuan yg memalukan diri sendiri..kalau dah berlaku tu
itu ceghito dalam alam rumah tanggo sendiri..
biarla berduo jo yg tahu..buat apo nak hebahkan sedunio...apak eh yg baru nak membersihkan diri jugak yg dapat malu(mahap yo my rockers).
yg mengomen ni pun satu hal...komen mcm tak ponah buat salah pulak..
bagi la komen yang membina
huhuhuhu...yg ekau komen tu pun bangso kito sendiri..yg buruk pun bangso kito jugak
yang tersonyum sapo?..jawab laa
apo pun..selagi kito ni bernamo manusia..memang tak lopeh  dari melakukan kesalahan/kesilapan
seeloknya kita bermuhasabah diri kito sendiri..takut berlaku dalam keluarga kita..anak-anak kita..adik beradik kita...

 Apo pun.. ini sekadar perkongsian pendapat..

22 comments:

~Nana BamBam~ said...

eh ehh si nabila huda nie....dh cerai dah la main tduh2 plak..

cik panadol said...

tak elok aibkan org ni...kdg2 tu den polik gak ramai yg sebarkan ceriito2 artis ni tanpa usul pekso...abaikan aris itu ini...ni sumo kes copy paste sokkaba la tu...kalau cito tu tak boto, buek doso yo...

tu la deh...bilo dah namo eh artis/celebriti tu mmg abih la luar dalam org nak tau...tu nasib baik takdo di dodahkan saiz spenda bagai hahaha.....

apek poyo said...

nana : biaso eh..org yg suko menuduh ni, dia yg biaso lakukan...heheh

cik pana : saiz ok lagi..kalu dio tanyo ado brp byk lubang kek spenda tu?jawb....hahahhaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hamboiii curlastt uols
selalu guy ni jarang ambik -pusing bab gusip gini....hikhik apa pow doakan yg terbaek buat theyols jer la

apek poyo said...

lady ayu : den ambik pusing pasal,, suara sumbang...ekekekk
diri sendiri ntah btl ko tidak lagi..
muhasabah diri dulu baru tgk org lain..huhuhu

Ungu Violet said...

yep betol tu apek..

bukan setakat entry artis aje..

ada gak yg wat entry ala2 gossip gitu...asik nak cari salah org lain aje..

yg tukang komen apa lagi...buat nasik tambah la..

kang tak pasal2 blog dah jadi medium tambah dosa pulak...huhu

el said...

namapun artis jd bahan gosip le.nasib lah korg..

Anisa Hang Tuah said...

susah kalau dah popular.buat ape siket org nampak.tp baguslah,pengajaran kat kita dan die jugak..hehe

apek poyo said...

ungu : dah mmg tompek tambah doso la ni haaa..huhuhu

el : gosip takpo...jgn buat fitnah..huhu..eh !! bukan sama ke?

Anis: apo kan dayo..dio yg sendiri cari..tadah yo lah telingo...huhu

c'axoera said...

den diam yoooo den tengok yo tak cakap apo pon hehehehe :p

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/111111-nyah-kau-november.html

~ayusleeping~ said...

orang da pemes memang cam ghini...sume benda buruk orang boleh nampak...huhu~

apek poyo said...

chootz: hahhahaha..pandai..simpan dosa

ayu sleeping : nak buat camno...kehondak dio

Vona Fragancia said...

haishhh! macammacam kann

yanayonet said...

macam2 dunia artis ni kan. heh =,-

Atiqaa A. said...

jadi org biase senang. kte buat ape pon, takdenya masuk paper. hihi

simply nana said...

harap mereka berada dilandasan yang benar...amin

simply nana said...

harap mereka berada dilandasan yang benar...amin

apek poyo said...

vona : biaso lah tu..resam dunio artis

yanayonet : kalau tak mcm mano nak pemes

atiqaa: tapi bukan tiket kita boleh buat sesuka hati kan?heheeh

simply nana : haaa...mcm ni la membina..mendoakan kebaikan ..huhu

Atiqaa A. said...

betol2. (: takde org amek peduli, tapi still ikt syarak lah. tak gitu? :)

apek poyo said...

Atiqaa : yo cik atiqaa oit..tak masuk papper tapi kalau kat kg ..heboh la sekampung..kan malu jugak tu..hahahh..selagi ada mato yg gatal dan mulut yg mcm longkang..selagi tu lah kito kono jago diri kito..huhuhu

Aien Not Alien said...

orang pemes....silap sikit sekampung, sebandar, semalaysia kecohnya...


perkara ni biasa je terjadi di kalangan manusia...cuma kecoh sebab public figure ni paparazi dan mamarazi ada dimana2...hehe

Fana | Aqim said...

itulah yg dinamakan public figure..apa yg dia buat semua org nak tahu and amek kisah..apa-apa pun kita doakan yg baik2 je..kan lebih elok :)