Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

03 August, 2011

Buleh ko mcm nih?..

Assalamualaikum :o )

al- kisah di suati pagi yg pening...di bulan puasa..pada hari khamis
lokasi penunggu yg setia serta beratap bocor iaitu stesen keretapi asap kepul-kepul.
terlihat seorang mak cik bermuka selamba dgn keadaan yg resah sambil terbongkok bongkok
dengan hati yg bebunga-bunga dan senyuman lebar dibulan puasa..
niat dihati untuk menolong oleh seorang pengawal stesen tersebut ..datang sambil bertanyakan permasalahan
yang dialami oleh mak cik bermuka selamba...

pengawal : salam pagi mak cik..hari ni saya puasa..(tetiba je)..
mak cik ni dari tadi sy tgk mcm resah je..mak cik nak pergi mano?

mak cik : takdo..mak cik tunggu ketapi ..pukul berapa agak eh dio lalu?

pengawal : owh!! kan sonang dr tadi mak cik tanya saya..ok mcm ni lah..lagi 1 jam ketapi poie bahau sampai..lagi 2 jam ketapi poie gemas singgah...lagi setengah jam pulak ketapi poie pilah sampai..

makcik : owh!!

pengawal : owh je? mak cik nak poie mano?

makcik : tak kemano..cumo nak lintas ke seberang sana je..rumah kat belakang tu..(dgn spontaneous thursday)..

Pengawal : soba..soba..den poso

41 comments:

Ummi said...

hahahaha!! bagi pelempang kt mokcik tu 1 kali kot... hahahaha

adamainaa.com said...

hahahaha.. makcik oo makcik hahahaha

apek poyo said...

ummi : jgn biadap org tuo..ekekkek

adam : soba yo lah

kaklong said...

eh,ado ketapi sampai pilah..polek!

Chuu Muqhlis said...

kemain mokcik tggu ketapi padahal nak listas je pon..
(percubaan aku nak ckp loghat nogori tp gagal XD)

nadiaazira said...

hahaha...penat je pengawal tu explain panjang2...

misSbLurRy said...

baguih mokcik nie kan

faRHa@miSS Vio said...

mesti makcik tu nk takel pengawal 2..sbb 2 dia suh pengawal 2 ckap pnjg2...hahaha..i'm from trg...mula2 bce x fham k0t loghat k0rg...dgn mulut2 skali trik0t...hehehe...tp best kan klau pndai ckap byk2 loghat... ^_^

nasha_libra said...

memg bes la mokcik 2,gler sempoi,hihi...;)

apek poyo said...

kak long : dah ado dah..sampai tg ipoh..ekekek

chuu : kiro ok la tu...hehee

nadia : huhu..mak cik tu tanya lalu kul brp je..

miss : makcik penat nak ikut jejantas..ekekek

farah : takpo..kita serumpun.

nasha : mak cik pose gak nih..ekekek

rara pinkmafia said...

hahahahahahhahahahaha makcik ni kona penyopak sio sio jo.hehehhe

nulhazwany abdul malik said...

hehe suka suka !

e k i n . said...

hahahah, nak kono ponampar wan ni.

kak lang said...

hahaha, xde keje lain ke makcik tu...

Cik Ct said...

haahk.. apo pun x buleh mak cik nih.. nseb bek dio x ckp " mak cik cumo nk tgk keto api yo".. HAHA

✿ cik pieQa ✿ said...

hahahahahaha ! macik2. lwak terbaek la macik :)

apek poyo said...

rara : sapo suh baik sgt tanyo..ekekek

nulhazwany : suke ye?

ekin: jgn la tampar wan...dio yg tanyo sapo suruh..hhah

kak lang : mak cik tak salah nak..huhu

cik siti : hahaahha..ok gak tu

afeb pilah said...

kok den la, da lamo den sumpah acik tu jd rail ketapi tu..ahaha!XD

♥CIK IERA♥ said...

suke sgt kat makcik tu...cool sangat... :)

apek poyo said...

afeb : hahahha..kosian makcik tak bersalah

cik iera : yg gelabah pengawal tu..ekekek

zuneta said...

1st time zu follow blog ada guna bahasa negeri sndiri...hehe..berbelit2 jugak..tapi slow2...best juga...hahhaha..tabik kat m.cik..!!!

mr.curly said...

bro, disbbkn pengawal tu xdapek nk mmbls budi baik mkcik tu(cover dr org ramai), so berbakul2 la sumpahan yg kuar dr mulut pengawal tu(bisik2 je)..last2 wa nmpak pengawal tu bedal 5beger mekdi, 6ketul ayam kepci b4 waktu berbuke..hikhik

shida'R said...

adoihh sabar jela mkcik nih haha...ade gak gni..

apek poyo said...

zuneta: mahap la yo..kalau susah sikit

mr.curly : la...bro ado kek sinun ko maso tu?hahahha

shida : mak cik jwb je..huhu

♥Aien Najwa♥ said...

Haha..betol2 bikin panas la mkcik 2 erk..herrrmmm..=))

nazirah said...

hahaha tahu da pasal cite ni hehe
ni cte lawak ni kalo tak slp hehe

CIk QiQi ChoC said...

kah333333..ingtkn nk poie ipoh..hadoila..sabo je teman

hani syahida said...

kui3...pandai makcik tu buat lawak

Idah said...

pandai makcik ni buat lawak posa2 ni...yang si pengawal terlebih peramah...

apek poyo said...

aien : hahaha..mak cik jawab salam nak..ekekek

nazirah : huhuhu

cik qiqi: poie balik yo..ekekke

hani : sian pengawal..hati panas

idah : cobaannnnn!!..heheheh

Cik Bell said...

hahahahaahah!!! makcik dgn pengawal dah boleh try masuk pertandingan Raja lawak la pas nie.hua2x

Princess Nusy said...

hehe..sabor jela.. =))

Green Apple said...

memang nak kono makcik tu... :D

zazaw said...

kehkehkeh
mcm mcm betul nenek tuu
hahaha

apek poyo said...

cik bell: pandai laa...

princess : sabar..sabar..puasa

green : makcik tak salah nak..hahahahha

zazaw : org tanyo makcik jawab laa..hahhhaha

yaya | mohd said...

hahaha.macek ni na melintas je rupenyer..
aish macek nii.. :)

MaMa AiNi said...

mcm sengal & poyo je makcik tu...hu2x..sori makcik bln puasa nih !!

Rain said...

nk gelak, tapi bulan baik dan barakah ini ni, afdal senyum je.. hikhikhik

eh tergelak jugak. taapi slow2 je

apek poyo said...

yaya: nak balik rumah..nak..huhuhu

mama : mak cik pun nak blk masak ni..wakakaak

rain : syyyyy...kaber sikit..ekekekek

anamizu said...

errkk adeh..nk gelak gak la..keh3

apek poyo said...

anamizu : ha..golak..golak..kang batal pose kang..huhu