Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

28 August, 2011

suka dan duka..

Assalamualaikum:O)

Raso mcm dah setahun pulak tak update..hehehe
nasib baik lah kek kampung ni dah maju...line clear la pulak tenet nih..
full bar....laju sepantas kilat den nak surf...kampung skrg dah tak mcm kampung dulu-dulu
byk perubahan..Alhamdulillah...
uwan den pun dah buleh guno internet..hahahahaha
dalam kita menanti lagi sehari nak beraya..segalo mcm persiapan yg dah dibuat..
segalo bondo dah disediakan...tak sabar nak mencapai dua kemerdekaan..
satu kemerdekaan negara..dan satu lagi kemerdekaan diri kita ..
dalam keriangan ini jugalah den ambil kesempatan menyediakan lomang seawal pagi..
walau pun cuaca tak berapa cerah...ecehhh..hujan la pulak..
Ado mcm tokey lomang tak?huhuhu
baru nak mulo...
dalam kita gumbira..sambil bakar lomang..main meriam tanah..cencang daging..
ado pulak yg berduka..
mercun berbalas bunyi mlm tadi mmg tanda kemeriahan..tetapi..
tanpa den sedar rupanya ado bebudak kampung yg kemalangan dan meninggal..
baru ptg sblm berbuka den tegur psl bawa laju kwsn kampung..
pagi ni dgr dah ado yg meninggal..
sesamo lah kita hargai nyawa kita...walaupun hari raya akan di sambut esok hari..
jgn jadikan landasan untuk kita lalai tentang keselamatan diri kita dan org lain..
jadikanlah hr gumbira akan menjelang ini untuk kita mohon ampun dan maaf sesama keluarga dan insan tersayang...dan jgn lah jadikan hari itu juga sbg hari memperingati kita..
Salam Hari Rayo..maaf sekali lagi..huhuhu
nak Lomang datang rayo umah den...

12 comments:

afeb pilah said...

takziah kat budak tu..

waghih leklok buek lomang..kang tebaka lak kain plekat fetak2 tu..haha!

zazaw said...

apek
selamat hari raya
hari ni zazaw bakar lemang
tapi tak larat nak turun
HAHAHA

penangan dodol
penat

Chuu Muqhlis said...

selamat syawal apek ^^~
lame cuti ek

apek poyo said...

afeb : al-fatihah...den bakar lomang tak pakai kain..main meriam yo pakai kain..wakakaka

zazaw : Selamat hari raya...aop kan dayo..dah penat

chuu : Salam syawal....10 hari..ghayo sakan laaa..huhuh

masyiu said...

huhu..xpernh bako lemang..=)

cik pha said...

selamat hari raya maaf semuanya =)

MaMa AiNi said...

wah apek bakar lemang ya..pos kat mama sikit ek !!..slm aidil fitri dr mama & family..banyak dpt duit raya?..

cik panadol said...

sodap nmpk eh lomang tu....tp mano toboh ek kg apek tu?

nk gak den poie gogar camo mak ngn si reramo tu ha....

Adylia Qarissa said...

selamat hari raya :)

apek poyo said...

masyiu : huhuhu..blajar laaa

cik pha : salam hari raya..

mama aini : huhuhu..mama..tak sompek nak pos..dah habis

cik pana : halah..den kat kg pakcik ci pana laa

adylia : selamat hari raya

syiela said...

takziah pada keluarga mangsa...

sedap nampak lemang tu.. area kampung kak syiela just buat ketupat palas :)

Daria said...

jang, selamat hari raya aidilfitri...bestnyer tgk gambar bakar lemang....tahun ni tak meriah sgt even raya kat kampung....banyak sedara turn tahun ni umah mentua2 dorang....