Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

16 October, 2011

Apo pasal nak emo?

Assalamualaikummmmmm:o)

den nak tanyo...korang semuo masih mencari  sebab korang berblog?
atau korang mmg tak tau tujuan langsung ...sajo main sesedap rasa je buat blog..
atau dgn tujuan  nak menjatuhkan org lain ..menyakitkan hati org lain..
tak pun korang yg suko mengomen ni tak tau niat org lain yg berblog...
kengkadang den heran jugak...mano dtg sumber nak buat n3 kalau tak dirujuk..
kalau tidak berlaku..kalau tak dialami...
buat apo nak di nafikan..terimo ajo lah sbg pandangan dan perkongsian...susah ko?
kalau baco blog den..kat header tu ado tulis...
"aku menulis bukan kerna nama..kerna sifat kasih..syg sesama insan..dan menyatakan..kasih syg mu..kita sama ..semua nya sama..apa yg ada hanyalah kehidupan"
den buat n3 bukan ikut suko..tp ikut sumber...yg berlaku dpn mata..kalau sumber dr akhbar itu salah..maka bukan salah den...
den cuma berkongsi pandangan dan pendapat...kita sama menilaikan...
kito semuo ado akal..takkan kita nak mengiakan benda yg kita tak nampak..
kalau ada antara yg tahu sesuatu perkara sebenar..kongsikan..bukan menyalahkan ..
mahap kalau teremo..
terpanggil den buat n3 bangang nih sbb ado yg komen mcm nih:-
Anon : najwa latif x begitu. saya kenal dia, ibu kami bersahabat. tak baik anda sebrkn sesutu yg salah. anda x tahu apa mslh yg dihadapinya T.T
kalau anda tahu, x tergamak anda menulis sebegitu, hmm.                                                                   itu lah..lain kali baco sampai sudah...ini sekadar perkongsian..benar atau salah...ianya dtg dari sumber akhbar...kalau tau sgt,, kito kongsi la bersama...nak kato bangang kang... tapi pandai pulak hantar komen..lagi sekali den raso kasar bahasa..mahap laa ...ingat den mulut fitnah ko?den ado jugak hati dan perasaan..samo seperti org yg mengalami..
puiiii!!!!...berani sgt mengomen..bubuh namo sendiri laaa... apo psl nak menyamar..
takut dgn bayang sendiri...?

20 comments:

noraauliyya said...

sabarr2 , dy tak bce sampai abes la tuh .

kaklong said...

wah,,main samak nampak...?heheheh!!

apek poyo said...

noraauliya: lantak dio lah..ermm

kaklong : ontah mano punyo mkhluk tak paham agak eh kak long..samak la sikit...ekekek

RerameUngu said...

tu la..tu stakat baco tajuk ajo gak eh

Niza Romli said...

den suko entri ni...kalu den kt tempat 'mak enon' tu den malu wooo...
sebab baca x abeh dan klu dia baca abeh pun...dia mungkin tak paham betol2 fungsi blog sebonarnya.

eh. betol ko ayat den tu...:P

Fabulous Me said...

Bongih amek gamak eh ni..

apek poyo said...

RU : agak eh..hilang selero nak berblog camnih..ekekek

niza : hontam ajo lah niza oi..ekekek..janji den paham

fabulous : hahhahaha...

alongxp said...

haaa... bab baca xabes ni mmg aku bengang gak la... tambah2 post aku ni student uitm dungun aku dah tulis dah yang entri tu aku copy dari blog sorg ni... diorg lg nak tanya aku camne keadaan budak2 tu,sedangkan aku dah letak dah link g blog tu... haish...

apek poyo said...

Alongxp : huhuhu...blajar tinggi tapi baco tak habbih...ekekek

cik sakura said...

lain kali kena baca habis baca dulu..

apek poyo said...

cik sakura : berapa kali baca daaaaa..ekekekek

♥Aien Najwa♥ said...

Xhabes2 Cik Anon niy yerk..duduk di gua manetah...

apek poyo said...

aien : balajar tinggi sgt

ch000tz axoera said...

hahhahaah lek luuuu gi sap kok lu :p
soobaaaaa jang sobaaaa :p

apek poyo said...

chootz : dah mmg soba dah nih..huuhu

~Nana 귀여운~ said...

bongok itu olangg..haha

EmpayarUtama said...

Erkkk, emo nampak. Meh minum dulu bg cool :)

apek poyo said...

nana : kesian dio..dah la penakut

empayar : moh..moh..pekena cendol

MaYa MustWany said...

rilex apek.biasalah masing2 punya pendapat.anon tuh xde blog kut.tak yah ambik hati gak.

apek poyo said...

maya : tu bukan pendapat...tu panfian dan tuduhan...hehehe