Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

07 June, 2011

nyonya ambil kesempatan kat den..ngeeee

assalamualaikum.: )
pot..pet..pot..pet..org asyik cerito pasal kenduri kawin jo musim cuti sekulah nih..
bayangkan 2 minggu tak masak..makan free je..
haaa ..tak ke naik berkilo-kilo berat badan..pastu mulo lah salahkan org buat kenduri..hahahah
mano tak eh..dlam sehari sampai 4..5 umah kenduri..setaip umah sepinggan penuh..
konon nak mkn sikit yo..sekali lauk lak tak buleh tahan...semuo sodap..
kantoi diet..hahahha
walaupun org ayik merungut je barang naik..tapi kenduri buat grand jugak..hehehe
tapi bagi pengantin kalau  barang naik dia memang suko..hahhahha..
poie lantak la...korang yg buat kenduri...
den tolong melantak yo..

den sebonar eh nak cerito pasal harga barang naik nih..memang la cito dah lamo
tapi den teraso sampai sekarang..
hampeh tul..
Al kisahhhhhhhhhhhhhh...toyyyibbbb...
sang kancil dan rakan- rakannya.....ee apa daaaa...
sebelum den nak pergi melancong ke umah kenduri di Kuala Perlis..hhahahaha
den nak gak berdandan kemas- kemas..
balik yo kojo den terus ke kodai gunting rambut..memandangkan rambut den dah nampak kusut sgt..
so..gunting ado gayo sikit la..kasi pacak ..jatuh cicak bole mati punyo..
lagi pun den dah biaso dengan kodai tu.depaN opis yo..nyonya je tukang gunting eh..
nak cari kodai yg ado amoi..tak jumpo pulak...
lagi satu den takut kalau amoi tu sangkut pulak ngan den..hahaha..perasan sgt.
selesoi gunting..mcm biaso la kasi bayar la..
dengan ayat mengusik nyonya tu......

Apek: huiyyooo..(sambil usap rambut yg dah pacak)..heheh...nyonya..berapa bayar?
nyonya: biasa la,, Rm**(agak tidak berbaloi la)
Apek : huiyyooo...selalu gunting bagi diskaun laa
Nyonya : mana bole..
Apek : apa pasal tak bole..bkn byk pun gunting..kejap je.
Nyonya : haiya..sekarang barang sudah naik maa...
oittt...apa kena  mengena barang sudah naik..lu gunting rambut saja..bukan bikin air maaa
bukan kena beli gunting,,sikat dan cermin  hari- hari..
cisssss...ambil kesempatan tul nyonya ni..
maleh cito panjang..den hulur jo duit sambil dio sonyum panjang..meleret- leret..
eeeeee.....goli den....hahhahahahaa

p/s: kalau nak menipu pun agak- agak laaaa

14 comments:

missSenget said...

hahaha...

kalau die mintak, pertukaran gunting rambut dengan kiss?? hahahaa...

cik panadol said...

aso tu minat kek apek la tu hoho~

kakngah said...

haritu boli ikan solar 5 eko ikan kerisi 4 eko.. nak dokek doploh hengget dihontak eh..
ayo ai....

azie said...

apo la ko ni apek, nk murah ko gunting je sndiri hehe, kalau nk lg murah meh cni aku tlg guntingkan hehe

Wahida Nasution Thakhrim said...

ngorat la nyonya tu, sure potong rambut lepas ni dia kasi harga runtuh!! ha3

kaklong said...

apo gilo ea tu....!!!

cino biaso laaa...matri kan bawak duit!

apek poyo said...

miss : jgn buek gilo...hahahah

panadol: takdo makno eh..kalau dio minat bg la diskaun
kakngah : bab ikan tu mmg kono mcm tu la kak ngah..

Azie: kalau dekat buleh la den mintak tlg azie..

wahida : wahahaaha..runtuh hati den...

kak long: yo lah kak long..diokan tak poie haji..akakakkak

RerameUngu said...

hahah..tu la deh..kekadang org yg tak berkenaan bleh ambik kesempatan persekitaran camtu..
den ponah poei kodai jahit, buleh lak bagi alasa hargo barang naik..apo kono mengono kan. dah tontu2 eh bonang, jarum, apo bondo segalo eh kek situ hargo totap..buleh pulak bg alasan camtu..osah nak hantuk kpalo dio kek mesin jaet eh tu...

Aida Omar said...

ade gak kena mengena barang naik dgn nyonya tu erk..hahaha
lawak plak asenye..

Ila said...

takpelah,nyonya tu pun nak merasa kayo sikit..hehehe

apek poyo said...

rerama : hahahaha..jait an jo tokey kodai tu..

aida : ontah laa..barang dio yg naik kot..hahahha

ila : huhuhu..nak kato copek poie haji tak pulak..akakakak

zazaw said...

okay yg ini kelakar
nyonya mane ko g apek
ahaha

Suhami Ahmad said...

hahaha....macam2....nyonya pun nak amek kesempatan kan atas barang naik ni...ish

apek poyo said...

zazaw : ni bkn kelakar..ni hampeh..huhu

suhami : biaso la..dah tuo pun nak kayo gak