Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

06 February, 2011

salam kembali dari cuti ghayo....ghayo cina..
apa pun selamat Tahun Baru Cina walaupun den ni bkn seangkatannya..
1 malaysia la katakan..sobab cuti pun semua dapat kan?..
lamo plak tu ...jd balance cuti yg ado tak luak la kan...?huhuhu
jadi bilo dah blk kojo ni dah jd maleh pulak..sobab dah sodap lepak..bgn lambat...sembang panjang..
aktiviti keluarga..mcm² lagi la..jadi semangat kerja blm datang..poyo lak...
kan sonang koba MALAS je..hehehehe...
sampai nak edit n3 pun jadi malas....hr ni den raso nak edit ringkas je...asal ado cerito...huhuhu
seringkas jarak kg den dan tempat kojo den..
melako ..N9..
apo ado hal...amik maso sejam ye dah sampai...hehehe,,,tak payah risau jem kan..ikut jln lamo plak tu..
tol pun tak kena...ekekek..mmg safe budget..duit myk je ..
tp smlm (ahad) memeranjatkan den..jln yg den biaso guna selama ulang alik seremban melako...tak ponah jem...walaupun musim hari raya puasa...
tapi smlm jem berlaku amat teruk...bayangkan  dari melaka simpang empat alor gajah..hingga pekan senawang ...perghh!!!masak oooo..tak bergerak lansung..
sempat lg ambil gambar sambil memandu...(jgn tiru aksi ini)..

dlm keadaan mcm ni..mcm² benda berlaku..
bagi yg tak bole tahan jem.. dengan selamba memotong..
kalau yg kuat mengoyel kuku..hbs sepuluh jari ..ekekek
masa ni yg plg tak tahan..kalau rosak dan juga kemalangan...masa berlalu mcm tu sahaja..
kemalangan yang tak diduga...
Apo pun den selamat sampai hingga melako dgn selamat sbb arah melako tak jem...
dgn sonang hati den golak org sebelah ..hahahahaa..
org sebolah tu ialah adik den yg br balk dari melako...kebetulan selisih..hahahha..mahap yo.den sampai dulu melako..

3 comments:

~~su manje~~~ said...

Salam...
Bro apek....
banyaknyalinkkat header tu...
2 hari nakjejak boleh de
Singgah pagi ..dengan membawa post terbaru di blog su manje...
Oh ya...!!! su ade buat blog baru kalau ada kelapangan
jemputlah singgah kiranya..

thanks
From...
~~~SuManje....~~~

http://poemsumanje.blogspot.com/

apek poyo said...

huhuhu...sonang sikit nak bw semua..ekekek

fArAh!! said...

selamt bekerja ok..tak mau mlz2..hahaha