Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

28 February, 2011

Hujung Minggu..Apo kojo ni Apek...!!!

wahahahaha....salam kembali lg...
lamo dah tak edit n3 baru...sobab rasa cam dah maleh yo nak berblog lagi..
tapi takpo lah,,kalau rajin edit jo lah..kalau tak..lain kali jo lah den kongsi cerito dan maklumat..
Apo pun jom kito kongsi cerito den selama tak layan blog nih..
memandangkan cuaca kat melako skr ni paneh...sampai berbahang dlm rumah...kalau mlm pun mcm tu..dah kiro paneh bona la tu..ekekek
apo lg...cari la tempat yg buleh menyejukkan badan..
kali ni den pergi membawa diri ke daerah jasin, melako untuk berendam..huhuu
woooo..best oooo..teraso cam zaman budak² dulu..hahaha
Ni dia...Kolam air panas Bemban Jasin...atau lebih dikenali sebagai 
"Jasin Hot Springs Recreational Park"
ini lah pintu masuk utama tempat mandi manda..
 Lokasi lebih kurang 10 km dari tol Ayer Keroh..pandai la korang cari kalau nak ke sana...ekekek
terdapat beberapa kolam mandi yg selamat samaada kepada org dewasa mahupun kanak²...
tak dalam..paras² dada itik je..selamat
Jadi air kat sini suam² kuku je...sesuai tuk kanak² rebina..dan makabah rebina..wakakkakaka
den kalau dah jumpo air ni lah jadi eh..tak kiro lah dlm ko tak...
sifat zaman kanak² kembali semulo..hahahaha..
dah mcm kera jumpo air ado gak nih...
Amik ko...ado gayo tak
hah!!! tertunggeng...bole jadi atlet tak?hahahah
huiii..mmg best...cukup takat tu jo lah gambar den yo..yg lobih² pada budak² tu cuma tuk tontonan den yo lah..ekekek
nanti buat malu den yo..huhuhu..
selain dari kolam ni ado lagi beberapo kolam yg kecil lg...yg mano disediokan tuk merendam kaki dan badan..
Kolam yang menyediakan air mineral semula jadi iaitu Air Mineral Suam Tinggi Sulfur Putih Beralkali atau alkaline white-sulphur warm springs menyihatkan seisi keluarga kerana khasiat air mineral boleh mencantikkan kulit, menyembuhkan penyakit kulit dan menghilangkan tekanan.
haaa..kalau kek situ air dio mmg panas gilak...paling lamo pun den buleh berendam 5 minit yo...
kuar kompom merah badan..
ok lahh..pado mano² yg rajin bersantai hujung minggu dan  nak rehat kan badan ..boleh la berkunjung ke sinun..tiket pun murah...Rm 6 dewasa...hujung mggu Rm 2 hari biasa..
lagi satu den tahu,,kalau mandi air panas tu boleh hilangkan tekanan darah tinggi,stress,sakit badan dan byk lagi penyakit,,,

7 comments:

Eija Hassan said...

amboii.gaya atlet renang mesia :P

ibuintan said...

laa Jang hari paneh2 kao mandi pun air paneh ko... poe la ulu bondul tu lae best sojuk yo..


ebat kau torjun tiruk Jang... ni mesti dedulu goma bekubang dalam tengair ni

kak long said...

mang ai..den yg ponah poie bomban tak tau lak ado kolam air paneh kek situ...kek gadek tau la...huhuhu!!!

apek poyo said...

eija:haaaa...ni bakal atlet kuak tunggeg
ibuintan: ni kolam sojuk ibu..kolam paneh blah lain..
kak long: ado kaklong..cubo tanyo org kek petronas tu..ekek

AiEn said...

huhu...atlet bertauliah tak???tak pat bygkan lau adam wat gaya mcm tu...

Yaya said...

bestnyeeeeeeeeeeeeee!!! mcm2 aksi ada

apek poyo said...

hahahaha,,,biasa la...atlet