Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

22 February, 2011

tragedi petang selasa....

assalamualaikum...
mcm biaso den punyo mood baru balik kojo...
mandangkan cuca paneh sampai ke potang..blk umah pun berbahang..
lepak jap..amik angin sblm sembahyang asar..
mcm biaso pastu den layan astro la...waktu camni best layan dokumentari..
baru je den nak landing kan badan..."screeeetttttttttt!!!!buuummmmmmmmm!!!
sepantas kilat den bgn n capai kamera...
ini semua kerana umah den topi jln besar..den ingatkan kemalangan..
ceh!!! bilo kuar je rumah den tgk pokok buah sentul sebesar 3 pemeluk setinggi 40meter dah tumbang merentang jln....
dengan kepantasan kalah wotson nyambek..den berlari ke lokasi kerana ada kereta yg kono hompap...viva baru plak tu..
bantuan segera den hulurkan..seorang wanita berbangsa india ada dalam kereta...mujur la tak cedera parah..cuma luka sikit sahaja..
mangsa keluar dgn tangisan ketakutan dan keterperanjatan..ekekeek
dlm masa 10 minit baru lah bantuan dari JPA3,,bomba,dan polis tiba
ini kerana jln jem teruk..kerana waktu kemuncak manusia balik kereja..
dengan kepantasan abg bomba menjalankan tugas
lalulintas yg sesak
kerja mengeluarkan kereta yg dihempap...
akhirnya kereta yg kena hempap berjaya di keluarkan.... 
den duduk tlg jugak maso ni..tlg memerhati pasukan keselamatan melakukan kerja..ekekekek..
lokasi menjadi sesak dgn pemberita...suratkhabar...
dan den menjadi mangsa(saksi )yg kena temu ramah dan minta gambar kejadian..cisss..bayar la...huhuhu
habih gambar den dio upload..den tanya dr mano?..METRO katanya..
peh ni kompom muko den masuk papper..hahahahah
mangsa berbaju biru yg cuba ditenangkan..
apo pun..hr nih den berbanggo sikit laaa dpt tlg org kesusahan..ekkekeek

13 comments:

kak long said...

wah sok g nk baco metro la....hahaha!!!
apo2 pun berito dh kuar dulu kek sini...dah basi la kek metro tu....kuikuikui..!!

ibuintan said...

kau jadi hero la potang tadi yo..

popula la kau sokgi ni, jangan2 gambar pokok yo yang ado...

tahniahlah sobab ado somangat nolong orang tu

pija said...

HAHAHAHA BKN TOLONG TGK YE KE????SAMBIL SNAP PIC (>_<)

AiEn said...

betul2 tu pija...tolong tgk pdan snap pic je...kihkihkih...ape2 pun, kita tunggu ade tak muko dio masuk paper arini..heheh

apek poyo said...

tak masuk do...

CheQ PP JoY said...

teringat hari terakhir puasa tahun 2000..masa tgh buka puasa dekat rumah opah, tbe2 dengar ada bunyi bende jatuh..bila kuar nmpk pokok getah hempap kete abah..abah xmarah xape..senyap je sambung makan..raya tu kitaorg ddk rumah je..balik kuantan sewa van ikan..huhu

Faa Niza said...

ekau ni orang nogori ek ? (okay orang johor yang cuba cakap nogori )

eis, naseb baik aunty tuh tak apa2 ;)

apek poyo said...

semua kejadian yg berlaku dah di tentukan allah..redha je laa..

faa: den mmg org n9..huhu

Farhana Sahri said...

lau saya, tak terkata dalam kete tu...hehehe

nadeyra said...

Awat tak tanyer masuk metro page mane, ty boleh terus fokus muke awk time beli paper nanti. HAHA :P

Cik Sue said...

Botol ker ado muko ekou masok suratkhabor nie..nak pi boli..

simply nana said...

ya Allah kesiannya...misti terkejut & fobia pas nie...

Piasara said...

Tahniah sbb lps ni ko mesti glamor la kan..hehehe..
Kesian mangsa tu kan,pasni sure dia fobia tgk pokok..