Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

13 April, 2011

budak sekulah sekarang manja...

Sambil dok layan demam dan selesema..
den tersenyum sendirian meningatkan zaman sekulah dulu..
al maklum lah..den ni skema masa sekulah dulu..
takat kojo jahat ni den tak layan la..duk belakng sekali..senyum jeee..
biaso la den kono buli ...tp lps tu nasib korang mmg tak baik la..hahahah
tunggu je la..
tapi bkn report kat mak bapak..ni masalah kito..biasa la tu pengalaman..
bukan mcm budak sekulah skrg..lembik...
teringat den satu kisah di zaman tingkatan 3..
ramai sgt yg gangster dlm kelas tu..tapi semua gangster tahi kucin..
budak sekulah la katakan...
korang ingat tak senjata kertas lipat?..hahaha..alaa..kertas yg telah dilipat dan di lastik menggunakan gelang getah...toinnnnnnt
den ingatkan tak bahaya..bole tahan juga kalau kena.
dalam diam ado plak yg pergi attack budak cina kelas sebelah..dah lah kertas yg dia buat tu tebal gila..
sekali kena ..hambik kau..benjol kat atas mata..nasib tak kena mata...kalau kena mata kompom buta..
hahhahaha..lepas tu bola plak dia lari masuk kelas sambil gelak jahat..
dia kata' musuh sudah kenaaaa'!!!
wak luuuu...terus  budak cina kelas sebelah report kat ckigu displin..
mula lah siasatan dijalankan..tup..tup..den sekali terbabit
sebab bahan tu ada dlm meja den..cisssss...8 suspek di dapati bersalah
apo lagi beratur laaa g bilik guru displin...zassss!!!zasss!!zasss!!!
3 kali seorang..amik ko ..berlari gosok buntut balik pokok..hahhha
balik rumah tgk cermin kecik...dapt 3 calit sarjan..hahhhaa..
mak abah tanya..apo pasal?..takde apa..bisul..wakakakkakak..
kalau budak skrg ni..report mak bapak sbb cederakan diorg..
spttnya buat sendiri tanggung sendiri laa..bukan kah itu satu pengajaran dan pengalaman..
ni tarik telinga sikt dah report mak apak..mak pak lak g skulah tumbuk cikgu..
manja la anak korang..hahahahha
tapi kalau tanpa sbb ..kita bole salahkan hukuman

11 comments:

Wahida Nasution Thakhrim said...

yea, budak sekolah sekarang ni memang manja.. jangankan mak ayah datang serang cikgu kat sekolah, peguam pun datang sama.. nak saman cikgu..
p/s : sakit bila kena kertas lipat2 tu.. selalu kena kat belakang kepala..

AiEn said...

Jauh beza budak2 zaman dulu dengan zaman sekarang...ni tak complate sgt...kena detail lagi lau nak cta..hahahah..
Tapi getah ngn kertas tu saya penahlah juga terkena ngn dak2 nakal...tapi pastu amik ko...saya ngadu je kat cikgu..kan dah kena...hahah...maklumla..dulu pengawas...kaki report...tapi ok je..tak tkt sgt...
Zaman sekarang len..apa2 kes, mak bapak sanggup turun padang...nak back up anaknye....ishk2...

pija said...

apek kaki buli mase school ekekekekekekeke

apek poyo said...

bestkan main lastik kertas tu..
umpama lempar batu sorok tangan..wahahaha

farah said...

oh yeah. betul tu.. budak sekarang sangat manja. sy pun pernah kena rotan dgn cikgu, tp tak kuasa la nak report kat parents. dah mmg tau salah diri sendiri :3

tp zaman saya dulu kalau masuk sekolah yg agak-agak elit tu, cikgu pun tak berani pukul :D *sekolah perempuan la, sekolah lelaki taktauuuuu* :D

Ila said...

budak sekarang manja2 sebab dimanjakan...heheh

AiEn said...

wah....pija betul ker apek kaki buli....ppt la dio wat statement macam ni..

alongxp said...

ye...aku stuju,bdk skang byk yg manje,mak bapak lak byk yg bongok g ikutkan,tp klu xikutkn jd la kes ustaz pukul smp mati kan? haish...aku keje kat skola,tp aku bukan cikgu,aku tgk byk tul la parent yg songel, menyusahkn cikgu2 utk mendidik budak2, tu yg bdk2 jd cam skang...haish...

nurain said...

yup..dats why diorng makin berani, dan makin kurang ajar ye.mahu je ke debik.kekeke

apek poyo said...

farah: kalau skulah yg byr mahal tu jarang berlaku...
ila: tu la psl..apo nak semuo dpt...ekekek
aien: den budak baik
alongxp: tu la psl long..sampai anak buat anak pun jadi tak kisah..ekekekek
nurain: debik je...kalau yg kurang hajar pada guru laa..diorg patut bersyukur sbb ada guru yg mengajar...

alongxp said...

btul...makin ramai bapa2 yg tempah dosa...bungux tulla...