Assalamualaikum...
meh semuo...den nak konal kan menatang alah ni...huhu
dah disobabkan kojo den pun ado kono mengono ngan bondo nih..den kongsi la sikit maklumat.
Cubo tgk btl² apo namo menatang nih...?
dah tontu lah spiesis kerang kerangan..iaitu kupang..benda ni famous pada org yang duk berhampiran ngan laut je..
kalau nak ikutkan..paling byk di johor dan melaka..
permintaan pun buleh tahan..bedesup..hehehhehe...
orang yang duk berhampiran ngan laut ni koba ...sodap.!!!..sodap ko?....ntah la.
kalau dah spiesis kerang tu mmg la sodap..
den pun dah cubo..buleh laa..cuma selera baru je kan..lain kali cubo lagi.
nak di panjang kan cerito..den ada la buat beberapo resepi yang mungkin pembaco nak try..
mano lah tau kan..tak cukup lak nasi sepiuk...ekekek
apo pun cuma kongsi resepi je...eh!!!
pandai ko den masak?
buleh ko den masak?
hahaahah..tgk kaki laa...ingat org laki tak pndai ko masak..tinggal lg maleh jo yang lobih..
Apo pun ..pokok pangkal kek selero sendiri..
KUPANG LADA HITAM
Bahan- bahan
500g Sos tiram 4 ulas bawang kecil
30g Lada hitam 30g Capsicum merah
2 ulas Bawang putih 30g Capsicum hijau
* garam dan serbuk perisa...
CARA MASAK EH....
1.panaskan minyak dan tumis bawang putih, bawang kecil sehigga naik bau.
2.Masukkan sos tiram, lada hitam, garam, serbuk perasa dan isi kupang.
3.Masukkan bahan tambahan seperti capsicum merah dan hijau, kacau hingga masak..
*Apo lagi...sedia untuk di bedal..hahaha
ehhhhhh...ado lagi resepi yang lain...tunggu entry baru ek
No comments:
Post a Comment