Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

05 January, 2011

Apo nak kato nih...

hari ni nak edit n3 baru tapi takdo cerito best..
nak cito psl blk kg smlm dan berlaku jem kat kampung yg pelik pun maleh..
sbb hati masih geram ngan lori yg buat jem tu..
Apo pun den buat kejutan BW seluruh kengkawan yg ado..
ado satu cerito yg menarik den jumpo.."cakap- cakap pasal wanita bertudung.."
sampai bilo pun tak sudah mengenainya...
jom kita terjah kojap..apo yg ado
jumpa blog si epal merah.."kenapa nak argue wanita bertudung"? tajuk dia..
Si epal merah ni marahkan si LensaRosak..bercerita pasal "wanita bertudung yg menjengkelkan"..
si epal merah mengatakan tiada ada hak kepada sesiapa pun bole menghalang pemakaian tudung 
mengikut citarasa sendiri..
menganggap semua kata² lensarosak memburukkan wanita bertudung..
                                                                          (Hello)
Bonggol-bonggol tuh hak masing-masing kan?
Yang dah tahu hukum tapi tak amalkan tuh hak dia lah.
Kubur masing2. Kalau nak sebarkan dakwah sekalipun.
keluarkan jerlah hadis tuh. tak payah nak kat its so "menjengkelkan"..
 
sampai bila kah ayat begini akan digunakan..?
sebaik² umat yang mengingati sesama islam adalah menegurnya..
dan selemah- lemah teguran dlm islam adalan dgn membencinya dalam hati..
bagi den..tak salah kalau Lensarosak membenci cara pemakaian yg berlebihan..
yang kata menyakitkan mato eh..yang terlalu menunjuk²..
tak di nafikan zaman skrg zaman berfesyen..
tapi bila berlebihan ia akan jadi kutukan..kebencian dan malahan jadi ikutan..
kita tgk pula slot Lagenda"Sakti Delima"..jam 4.30ptg.
mcm mana dgn pakaian pelakon wanita tersebut?..tak ubah seperti paderi kan?
itukah yg dikatankan ikutan yg baik..
 
fikir lah...yg buruk itu jatuh kepada kita juga..
orang melayu..islam
mmg kubur masing²..tapi membenci dan mengingatkan  perkara yg tidak baik semasa kita
adalah amalan yg dituntut oleh islam..

Apek kata:/ tak menyebelahi sesiapa..tapi mengingati

14 comments:

Novelgurl said...

betul3..apsl nk marah dh mmg betul "menjengkelkan"..otk tarak nk pikir rh tu..huu~

sayangsayangibu said...

bak kato apek
cakap pasal wanita dan tudung ni memang tak habis

kadang kita tegur diorang terima
kadang kita pulak di marahkan

kak long said...

memang banyak caro pemakaian tudung skrg macam paderi....!

ontah la...! dunio akhir zaman dah ni...!

apek poyo said...

bkn nak marah kalau nak bertudung...tp berlobihan..ontah la..mmg nak akhir zaman dah

En.Perghh said...

Bertudung bertujuan untuk tutup aurat.. apa guna bertudung kalau aurat masih terdedah... ske2 n3 ni.. tiruuu... tapi xplagiat... huhuuhuhu... credit tu ekau la yo...

ibuintan said...

ingat mengingatkan itu yg sebaik ea..

macam2 pesen skarang ni, terlalu moden konon ea

sharifah zulaikha said...

like

penyisir rambut said...

kecoh kan sal tdung neh???
jom terjah...

http://penyisirrambut.blogspot.com/2011/01/bertudung-pon-masalah-ke.html

misSbLurRy said...

eheheheh malas ank berbicara hal tudung nie....

papepun...as long as org tue bertudung dgn niat baik
so alhamdulillah....

apek poyo said...

niat dan cara yg baik..huhuhu

farah da butterfly said...

mcm2 btol la.. huhuhu

Illiana Hidayah said...

sakti delima tu kan dah kene tarik balik..

Nadee Nadoo said...
This comment has been removed by the author.
Nadee Nadoo said...

nak komen tapi takot kontroversi...baik remove komen uh...