Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

18 July, 2011

Apo pandangan orang lain..?

Assalamualaikum...:0)
Menusuk kalbu bagai bilo blk kG...nasib cuaco tak panas..
perghhhh...
apo lagi..cerito psl musim durian laaa..nak drive blk pun sakit kepalo..
tu lah den bg tau korang sblm ni..den jomput habih an musim durian nih..
korang menolak..apo kan dayo..den la habih kan sorang..ekekkek..
takpo.. cito tu kito tutup..kang ado yg teraso hati lagi kang..tu sobab den buang n3 psl durian nih..
sensitiviti pado yg mengidam..ekekekek..marah btl ...

Dah berapo ramai blogger yg korang melawat hari nih?..
takpo tak payah jwb..den pun taknak tau..
mesti korang jumpa pelbagai watak kan?..apo nak kisah..kita cuma nak up traffic je kan..
tapi kadang kala kunjungan kita ni membuatkan tuan blog jadi .senyum....gumbira..gelak sampai pecah perut..lawak ..hati berbunga..
dan kadang kala membuat hati jadi sakit...menyampah..geram..poyo...macam siallll!!!!(ayat kl gangster)...
tapi yg sering menjadi isu apabila jumpa blog yg sgt meyampah.."Diorang yg kata ..bkn den"
blogger yg memaparkan kisah diri.. harian,,peribadi..
kalau psl keluarga tak kisah la sangat..tapi cito psl pasangan...den pun tak tau apo psl diorg marah sgt kat blog mcm ni..
OK apo...?diorg cerito sendiri AIB diorg..diorg cirito dlm kain diorg..diorg cito kelemahan diri
best lagi bilo diorg guna ayat yg tergeliat lidah..tah mano punyo bahaso planet pun den tak tau..
kadang² buleh senyum menyampah bilo baca..heheheh
dan yg best tu kebanyakkan nya masih remaja muda belia pulak tu...dah ado my hubby..my mucuk masyam..my laling..my gedik-gedik..
korang perasan tak yg biaso ado blog mcm ni perempuan ajo pulak tu..
kunun cinta sejati...huhuhu
yang laki tu tah ado ko tak blog mcm tu..takpun blog dio cito psl awek lain..yg awak pulak terhegeh² syg bucuk..
hadoiii...berair jugak la mato den kalau baco..hahahaaha.. itu HAK DIA..
oit syg ...belum tontu lagi yg segala mcm kat atas tu milik korang..huhuu
zaman skrg ni dah maju.....ce tgk surat khabar hari ini...CUBO BACO
"antara bentuk jenayah yang sering melibatkan remaja adalah jenayah harta benda dan kekerasan seperti rogol dan samun."

Sebenarnya den tak kisah pun blog yg mcm ni..biarlah dio nak cerito apo pun..tangan diorg,,komputer diorg..lapto diorg....yg bayar bil pun diorg...yg dapat pun diorg..kita nak menyampah pun takat mano yo...
dah berkali blogger yg buat n3 menyampah..tapi totap ado jugak blog gedik-gedik nih..
kalau kita tgk pun ..mereka ni masih kurang matang lagi...dan masih tiada kesedaran...
Memang kita sesama insan ni kena ingat memperingati ...tapi kalau dah tak ingat nak buat mcm mano kan?
pernah korang BW 200 blog...90% menceritakan kisah bucuk bacin suami isteri..pernah?
kalau pernah..ce buat n3 sikit...ado tak yg menyampah..huhuhuuu....
terkadang kala kita tak juga tau yg blog kita ni org meyampah sgt sbb asyik cerita yg sama..
Apo pun ..pokok pangkal diri sendiri,,
kalau tak suka..abaikan je..jgn kita aib kan diri sendiri..

16 comments:

cik panadol said...

bebudak apek...time cinta2 ni la nk tayang betapo cinta eh diorg kek boipren memasing...den pon kekadang tu loyo masuk blog cmtu...bebudak umo 13-14 dah sangap sampai cmtu sekali time bercinto....

MaMa AiNi said...

aha apek...apasal hari ni ter`emo` pulak?...patutlah tetiba je entry durian tu dah hilang..he2x..semlm mama dtg entry apek nak layan gambar durian tu..ha2x..(gambar pun jadilah)..biasalah apek..masa bercinta semuanya indah..kita bagi peluang kat diaorg utk berkasih sayang...ha2x..

nazirah said...

bagi aku.. lantak dia la... dia nak cite mmg blog dia pun hak dia. cume pada pandangan aku bile cite tu sikit2 sude.. tak yahla sampai mendalam cite.. sbb org len baca gak huhuhu

apek poyo said...

cik pana: namo pun bebudak..huhu

mama: huhu..jago sesitiviti org la mama...kang kempunan plak...kalau terlobih berkasih syg susah jd eh mama..

nazirah: btl lah tu..blog diorg..laptop diorg..
..cito lah apo pun..
tapi jgn la cito sampai berlendir..hahhahaha

RerameUngu said...

hohoh..teremo lak ko jang..

tu la..den pun kekadang nyampah masuk blog gini..kok den jumpo mmg takat camtu yo la..masuk pehti pangkah cecopek..goli tokak den..

topi, beso la..namo pun bebudak laei kan..kang ditogo kok maghah..so, lantak diorg la..kok dgn cagho tu buleh bukak mato diorg psl dunio nyato ni esok2 biar la deh kan..

papopun, sumo pucuk pangka diri sndri yo..

PEACE!!

Khairil said...

aku sokong your opinion...kdg2 naik geli geleman bila baca blog2 yang cmtu...

apek poyo said...

rerama: ontah lah..dgn cerito pada public ni mungkin buleh meluahkan rasa hati dan perasaan kot..betapo cinta dan syg..bg tau seluruh dunio...hahhahaha..
bilo dah nyosal taknak pulak cito..

khairil : lantak diorg la bro...kalau dulu nak bg tau kita bercinta pun takut...zaman 2000..negara maju..hahahaa

ifwat SAHAJA said...

hahahaha! betul tu bro.. kengkadang terkeluar jugak 'yucksss' secara automatik dari mulut aku, serius aku jahat.. umur baru 13 tahun bro, dah ada hubby segala bagai duk tunjuk dalam blog.. errr


http://www.iefwatsahaja.com

apek poyo said...

ifwat: terkadang kala terlepas cerito dlm kain..ekekek

lella lala walaa said...

err .. mcm2 laa budak2 skrg nih . diorang bangga la tuh . ape pon, lantak diorang la .HEHEE. pasni, nmpak blog cmtuh, terus lari, xpyh baca . HAHAA :)

apek poyo said...

lella: huhuhu..baca je..pastu muntah laa

Aida Omar said...

hahaha...lawak tol. rasa macam geli tekak membaca nya..my busyuk, my masyam.. erkkk

apek poyo said...

aida: huhu..tak kono kat kito..cubo kita disituasi dia..

Ila said...

apo nak buek,pompuan ni kan jiwanya lembut...hehehe

apek poyo said...

ila : jiwo lombut ..pastu..terjun bangunan..ekkekek..dosa...dosa

Aida Omar said...

dalam mood gitu gak..tapi xsampai macam tu pun. huhu..