Aku menulis bukan kerna nama,, kerna sifat kasih, sayang sesama insan...yang menyatakan..kasih sayangmu...kita sama...semuanya sama...apa yang ada hanyalah kehidupan......

jojak hari-hari

20 December, 2010

Apo nak jadi budak sekarang...?

adehhh!!
org lain sibuk cito psl kemalangan ngeri di simpang pulai- cameron higlands..
membabitkan bas persiaran 2 tingkat..
cerito psl kemalangan mmg tak sudah selagi ada kenderaan yg bergerak..ado lah kemalangan
tak buleh nak di elak..
dimano ado kenderaan disitu  ado highway..hahaha
tapi pernah tak korang terfikir bila pulak nak berhenti nya pembunuhan yg selamba kat m'sia nih..?
takkan setiap hari..HARI RAYA KORBAN..ehh..ni manusia laa..bkn ternakan..
plg teruk ia telah menular plak kepada manusia yg bernama remaja..
mana dtg nya sifat kemanusia dan belas kasihan?
tak takut ke?..
paling terkini pembunuhan siti mazni abd rahman..
umur baru 14 tahun.. berlaku di Kg Parit JU darat,Batu Pahat, JOhoR
punya la cantik budak eh..tp baru nak hidup dan br nak tempuh alam remaja...dah kena bunuh..
yg membunuh pula sama juga remaja bawah umur...pehhh!!!!
diorg ni belajar dari mana ek?..berani tarik nyawa org..
dan yg paling kejam ia menutup muka, memukul, menikam serta mengelar mangsa sebelum diseret sejauh 50 meter ke dalam kebun itu...kemudian tutup ngan pelepah sawit..
woiii!!! bkn bangkai haiwan laaa..
kalau den la..remaja yg membunuh tu turut sama kenakan hukuman bunuh..hidup pun blm tentu akan insaf..
tarik blk la syarat hukuman bunuh bg pesalah juvana...

Apek kata:/ tgk org sembelih aym pun den takut..sbb kesian

16 comments:

Iena farina said...

alahai ciannyer gadies tu...muda lagi dah di ragut nyawanyer :( riso lak mokcik memikirkan anak muda mudi zmn lor nie :(

fyda razak said...

al-fatihah~

kak long said...

budak2 skrg memang berani ,terlampau..!

sayangsayangibu said...

al fatihah
manusia semakin kejam kan?

apek poyo said...

ni da tahap gilo kot...
den ni nak bunuh ulat bulu pun kesian...

♥ Funna ♥ said...

tu la psl..budak skng mmg brani la..cian dak tu kan..

azie said...

budak2 zaman skrg ni mmg terlampau beraninya.. silap sikit ja bunuh, ingat nyamuk ke senang2 je nk bunuh huhuh

~ PIJA ~ said...

bahayo budak2 sekrg nih....pengaruh gaban mane tah diikot eh...!!

ibuintan said...

tu lah bebudak skarang ni, mudah tepengaruh, yang tak elok ndak je ngikut yang baik payah lak nyuruh ea..

tu sobab mak bapak skarang sonang dapek sakit jantung, darah tinggi bagai...macam2 nak di ghisaukan

+dieabella+ said...

manusia skang da hilang rase belas kasihan..back to the basic..kurang didikan agama..

aNnE said...

orang sekarang da makin kejam seh..takda perikemanusiaan langsung..T.T

Cik Jannah said...

macam2 dah yang belaku skrg..orang bunuh orang dah jadi macam bende biase..takut betul..

a n a s t a s y e a said...

sekarang .. nak keluar pun takut ..

p/s: Terima kasih kerana follow blog anastasyea dan tinggalkan link blog anda dekat entry Saya Nak Follow Blog Anda .. Sila Tinggalkan URL Blog Di sini!. Sebagai membalas budi dan menghargai salam perkenalan dari anda .. saya ikhlas nak follow blog ini juga. Selamat berkenalan dan happy blogging =)

Sha Shakina said...

i sokong apa yg u ckp tu org yg membunuh tu eloknya dibunuh gak. bunuh ikut cara yg dia wat kt gadis tu.

~ ナフィルザ ~ said...

budak zaman sekarang perangai peli-pelik dan menakutkan,woo~

erleena said...

cian gler..mnusia skrg sgt kjm ..tkut sgt wuu